perjantai 20. helmikuuta 2015

Aurinkotomaattinen jauhelihakastike (maidoton, munaton)

1 tölkki tomaattimurskaa
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja (n.100g)
1/2 purkkia vihreitä kivettömiä oliiveja, ilman paprika täytettä (n.25kpl)
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
2tl mustapippuria
1tl suolaa
3tl oreganoa tai basilikaa (kuivattua)
300g jauhelihaa 

Sekoita ja hienonna kaikki muut aineet blenderissä yhteen kastikkeeksi kylmänä, paitsi jauheliha. Paista jauheliha öljyssä. Kun se on paistunut lisää pannulle tai kasariin kastike. Anna porista hetki.

Tarjoile esim. tavallisen makaronin kanssa (on maidotonta ja munatonta eikä sisällä jäämiä) tai perunasurvoksen kanssa kuten kuvassa.

Perunasurvoksen voi valmistaa notkistamalla muusin riisimaidolla (tai muulla kasvimaidolla) ja maidottomalla margariinilla tai öljyllä.

Lisukkeena höyrytettyjä kasviksia esim. kukkakaalia, joiden päälle ripaus suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti