sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Munkit, resepti (maidoton, munaton)

5dl soijamaitoa
1dl intiaanisokeria (voisi varmasti olla myös tavallista)
1tl suolaa
0,5tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
2pss kuivahiivaa
0,5dl rypsiöljyä
2dl perunajauhoja
1dl maissijauhoja
6dl vehnäjauhoja

Sekoita ensin kaikki kuivat aineet, lisää lämmin maito ja vaivaa öljy mukaan. Kohota taikina.

Taikina oli aika löysää ja muovasin sen todella märillä käsillä niin ei tarvinnut lisätä jauhoja siinä vaiheessa. Kastoin kädet haaleaan veteen jokaisen munkin muovaamisen välillä, niin taikina ei tarttunut käsiin.

Paistamiseen voi käyttää kookosrasvaa tai rypsiöljyä. Paistamisessa käytin tällä kertaa osan rypsiöljyä ja osan kookosrasvaa. Paistoaika normaalikokoiselle munkille n. 1,5 min puoli. Valmiiden munkkien sokerointiin käytin tavallista sokeria.

Leivottiin siis ekaa kertaa ilman munaa ja maitoa ja hyvin onnistui. Osasta tuli ehkä vähän ruskettuneempia kun rasva oli lopussa kuumempaa. Ohje on muunnelma tavallisesta munkkiohjeesta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti