perjantai 20. helmikuuta 2015

Soturin hyytelökakku (maidoton, munaton)

Iineksen nukke saa huomenna nimen Soturi Vellamo ja sille pidetään ristiäiset. Ristiäisiästen kunniaksi piti tietty tehdä kakku, jonka kehittelin useampaa hyytelökakkuohjetta mukaillen. Kakku on itseasiassa myös gluteeniton, mikäli kaura sopii ruokavalioon. Monissa kekseissä on jäämiä maidosta ja munasta, mutta tätä tekstiä en näistä Semperin kekseistä löytänyt.

Keksipohja:
150g semperin gluteenittomia kauradigestivejä murennettuna 
1dl kaurahiutaleita
50g maidotonta margariinia (esim. Laktoositon sunnuntai)
1dl rypsiöljyä 

Murskaa keksit ja sekoita niihin kaurahiutaleet. Sulata margariini ja sekoita se kuiviin aineisiin. Lisää öljy ja sekoita. Painele taikina irtopohja vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa n.30 min. Vuoan  pohjan voi vuorata leivinpaperilla tai kakkupaperills, niin se on helpompi siirtää valmiina kakkuvadille. Tälläkertaa ei ollut nyt kakkupapereita niin käytin tavallista leivinpaperia.

Persikkahyytelö:
400g persikoita (tulee kahdesta persikkasäilykepurkista, kun jättää mehun pois)
1/2 dl persikkamehua (valitse persikat omassa liemessä niin saat mehun purkista)
5 liivatelehteä
3dl mansikoita (käytin pakkasessa olevia)

Soseuta persikat (ei lientä). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5min. Keitä 1/2dl persikkamehua ja lisää siihen liivatelehdet. Sekoita liivatemehu soseutettuihin persikoihin. Lisää kokonaiset marjat (voi lisätä jäisinä). Kaada kakkuvuokaan ja laita jähmettymään n.1h jääkaappiin ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Jogurttitäyte:
500g maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
2dl sokeria
5 liivatelehteä
1/2dl karpalomehutiivistettä (vähäsokerinen)

Sekoita sokeri jogurttiin. Liota liivatelehdet kuten edellä ja liuota ne kiehuvassa karpalomehussa. Sekoita liivatekarpalomehu sokeroituun jogurttiin. Kaada kakkuvuokaan edellisen hyytyneen täyteen päälle. Anna uuden kerroksen hyytyä n.1 h jääkaapissa.

Passionkiille:
3 passionhedelmää
1dl vettä
1/2dl hyytelösokeria

Lisää kiehuvaan veteen passionhedelmien sisus. Lisää sekoittaen hyytelösokeri. Jäähdytä esim. kylmässä vesihauteessa niin, että keitos alkaa jo vähän jähmettymään. Kaada  kiille kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Soturin kakku on valmis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti