torstai 19. helmikuuta 2015

Maitoaltistus- ja allergiakuulumisia

Tiistaina Jaakobille tehtiin maitoaltistus äidinmaidon korvikkeella, joka on lehmänmaitopohjaista ja todettiin suun kautta tehdyllä testillä maitoallergia. Iines lainasi reiluna Jaakobille Pekka-pupun testiin mukaan, että veikalla ei olis niin kurjaa. 

Jaakob reagoi jo pienimpään altistuksessa käytettävään annokseen, joka oli vain muutamia millilitroja. Oireina tuli hengenahdistusta (hengitys vinkui) ja ihottumaa kasvoihin ja vartalolle. Pari päivää meni myös itkiessä testien jälkeen. Nyt siis edelleen totaalikiellossa mulla imetyksen ajan maito, muna, kala, ruis, pähkinät (paitsi kookos), kardemumma, suklaa ja seesami. Näissä on siis osa sellaisia, jotka on bongattu oireiden perusteella ja lääkäri sanoi, että seuraavan kerran kannattaa kokeilla näitä vasta suoraan Jaakobille yli 1-vuotiaana valvotusti, kun oireita tulee jo äidinmaidon kautta. Keskiviikkona oli vielä hengityksen vinkumista ja huutelua, mutta tänään vähitellen on alkanut helpottamaan. 

Jatkossa täytyy olla siis supertarkkana ruoanvalmistuksessa, koska Jaakob saa pahoja oireita niin pienistä määristä, että vääriä aineita ei mene vahingossa "allergiaruokaan" esim. leikkuulaudan tai kauhan kautta, jos samalla kokkaillaan muutakin keittiössä. Pääasiassa tietty koitan tehdä kaikille samaa ruokaa, mutta välillä tulee tehtyä kaksi versiota.

T. Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti