maanantai 2. helmikuuta 2015

Riisipuuro, resepti (maidoton)

2dl puuroriisiä
2,5dl vettä
1tl suolaa
1rkl kookosrasvaa 
1rkl rypsiöljyä 
1l kauramaitoa (Oatly) tai muuta kasvimaitoa

Laita kattilaan rasva ja vesi. Kiehauta. Lisää riisit. Sekoittele keittäen n.10 min. Lisää kauramaito, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä n.35 min. Päälle kanelia ja sokeria tarjoilun yhteydessä.

Tämän voisi varmasti tehdä yhtähyvin myös veteen, riisi- tai soijamaitoon. Ohje on muokattu perinteisestä ohjeesta meille sopivaksi. Kauramaidon ja kookosrasvan maistoi reseptistä, mutta tuli ihan hyvää. Perinteistä makua tavoitellessa ehkä kannattaisi tehdä riisimaitoon ja käyttää vain rypsiöljyä.

Ajattelin, että alan keräilemään tänne näitä kokeiltuja ja hyväksi todettuja reseptejä. Jos niistä on vaikka hyötyä jollekin muullekin ja jäävät myös talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti