torstai 19. helmikuuta 2015

Ah, avokadoa!

Nyt Jaakob maistoi ekan kerran kiinteitä tänään iltapäivällä, kun iho oli jo melkein puhdas testien jäljiltä. Ekana vuorossa oli avokado, jota syötiin huikea yksi lusikallinen. Aika hyvin meni, vaikka kyllä se avokado aika kauan siellä suussa pyöri! 

Pieni reaktio tuli siitäkin, mutta jatketaan huomenna ja katsotaan uudelleen. Kasvoille nousi vähän hentoa ihottumaa, mutta toivotaan että ei tulisi enää huomenna. 

Lääkärin mukaan aloitetaan siis rauhallisesti: yksi aine per viikko, 1 lusikallinen per päivä. Jos kaikki menee hyvin, niin sitten voi lisätä ko. aineen määrää. Ensimmäisenä nyt siis avocado, sitten bataatti, porkkana, mustikka ja banaani. Jos nämä saadaan menemään ok, niin jatketaan riisi ja kaura. Näiden pitäisi olla nyt kaikkien harvoiten allergisoivia, niin saadaan ruokavalioon varmimmin jotakin kiinteää. Kohtahan Jaakob on jo puolivuotias ja mun mielestä alkaa selvästi olemaan myös kiinteiden tarpeessa nälän puolesta. Lääkärin puolesta kuitenkin voidaan edetä rauhassa, kun on imetyksellä. Onneksi tähän asti ollaan menty täysimetyksellä, kun oltaisiin oltu jo hankaluuksissa paljon pahemmin korvikkeiden kanssa. Niistä kun suurin osa on lehmänmaitopohjaisia. 

Nyt saatiin kuitenkin myös resepti erikoiskorvikkeeseen varmuudeksi, mutta sen sopivuus testataan vasta kun on saatu ensin sopivia kiinteitä ruokavalioon. Muuten, jos tulee reaktioita, ei voida tietää mistä ne johtuu, jos on useita uusia asioita kokeiltu samaan aikaan. Lisäksi erikoiskorvikkeistakaan ei ole varmuutta sopiiko ne ja huonoin tilanne olisi, jos äidinmaidon tulo vähenisi ja Jaakob altistusikin korvikkeelle (tätä kuulemma voi käydä allergisille vauvoille) ja ei olisi vielä yhtään kiinteitä ruokavaliossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti