7dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiivaa
1tl suolaa
0,5dl rypsi- tai oliiviöljyä
3,5dl vettä
Sekoita kuivat aineet toisiinsa. Muutaman desilitran vehäjauhoja voi halutessaan korvata kaurahiutaleilla, siitäkin tulee hyvää. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi (mieluummin kuuma kuin haalea). Sekoita aineet toisiinsa ja lisää öljy. Vältä ylimääräistä vaivaamista, työstä vain sen verran kuin aineiden sekoittaminen vaatii. Pistä kulhoon ja peitä kulho kelmulla tiiviisti. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 12-18h.
Kun taikina on tekeytynyt, kääntele se uudelleen palloksi reilussa jauhossa tai öljyssä. Älä vaivaa. Anna kohota 1h.
Lämmitä pata uunissa samalla kun uuni lämpenee 225 asteeseen. Laita taikina kannelliseen pataan. Itse öljysin padan alkuperäisestä ohjeesta poiketen ja pohjasta tuli ihanan rapea. Paista kannen alla 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.
Tarjoile mieluiten lämpöisenä, mutta oli kyllä hyvää jäähtyneenäkin. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti